blog-img

Dizajn MateBook X je definiran njegovim neznatnim kvadratnim oblikom od prosječnog širokog zaslona vašeg prijenosnog računala. Ekran od 13 inča okružen je vrlo tankim okvirom, koji stvarno pomaže u privlačenju očiju na zaslon. Osim toga, izgleda jezivo slično Asusovom ZenBooku 3, koji je sam po sebi sličan MacBooku od 12 inča. No, MateBook X pobjeđuje oba od njih imajući veći 13-inčni zaslon, što je impresivno s obzirom na mali trag.

Prednost MateBook X je njegova prenosivost.ZenBook 3 teži 1kg, Matebook X dolazi vrlo blizu sa težinom od 1.05kg. Također je tanji, na 12,5 mm.

Odabir priključka je malo brige, sa samo par USB 3.1 tip-C priključaka. Ulaz na lijevoj strani za napajanje i ništa drugo, dok je na desnoj strani priključak samo za prijenos podataka. Budući da je USB 3.1 često univerzalan (MacBook Pro može prihvatiti energiju i podatke s bilo kojeg od svojih četiri priključka), osjeća se malo ograničavajući.

I zadnje ali ne i najmanje legendarni omjer od 88% na kućište zaslona. Samo 4.4mm „šire” rub koji okružuje zaslon.

Zvučnici MateBook X su trijumf za tako tanko prijenosno računalo. Razvijeni su u suradnji s Dolby, koji ne samo da pruža softversku pomoć, već je imao i glavne riječi u fizičkom položaju zvučnika unutar prijenosnog računala. Smješten je iznad tipkovnice što rezultira jakim zvukom koji upravlja dobrom stereo razdjelom, visokim maksimalnim glasnoćom i izvrsnom jasnoćom. To je najbolji doživljaj zvuka na ultra-tankom prijenosnom računalu.